Zöld Batyu

Közgázos hallgatók kalandjai Nyugat-Európában.

Friss útravaló

  • tesz-vesz: nem igazán értem ezt a blogot, se a kommentjeit nem látok összefüggést (2011.12.02. 23:24) 5769...
  • Yumurdzsak: adlersen! nekem nem az olasz csávó száma kell, hanem a norvég jégkirálynőké ! (2008.12.22. 13:25) norVÉG
  • Balázs, straight outta\' da ghettos of Groninga\': aldi rakenról, albert heijn gumipop, Amszterdam raggacore, Pécs matyó hímzés. (már elnézést a bel... (2008.12.09. 13:51) Honvágy
  • jackie.: hát, akkor neked nem kell szlovák hordákkal megküzdened ezek szerint! bocsánat, ez nem volt PC. de... (2008.11.26. 00:52) elmaradásaim
  • horrorshow: hú pont ezen a szép város/elhanyagolt város dolgon gondolkodtam valamelyik nap, és én asszem szíve... (2008.11.10. 19:55) Utazás, túlélés, satöbbi
  • public hikikomori: A hasonló légkör tényleg benne van a dologban. Tegnap a szobatársamnak volt két amcsi vendége. Kér... (2008.11.05. 17:58) "...köszönöm a lekvárt!"

Országok

Linkblog

Bicózni Hollandiában

2008.10.03. 21:21 | public hikikomori | 2 komment

Címkék: hollandia

Arról már nyílván mindenki hallott, hogy Hollandiábn nagyon megéri biciklit tartani, annyira jó az úthálózat. Tényleg, és a legjobb az egészben, hogy a lerongyolódott holland bicókkal - sík terepen - lehet tekerni vagy 30-cal is, kényelmesen. Hadd tegyem hozzá, érdemes is meghajtani. Nincs is annál frusztrálóbb, amikor teljesen váratlanul megjelenik melletted egy jó ötvenes néni, egyenes derékkal, s nagyon lazán beelőz a retro járgyányával. A szeme se rebben, szégyelhetné magát.

Annál viccesebb pedig egyszerűen nincsen, amilyen módon bicikliznek itt az emberek. Egy régi, fekete Csepel-kerékpárra emlékeztető járgányon egyszerűen mindenki mókásan néz ki. Eddigi kedvenc kompozícióim:

- fiú elől, nagyi a csomagtartón, két rúd bagettel a kezében

- mosolygó srác, egyik kezében a saját bringája, a másik kezében egy másik, és 20 km/h-val veszi be a kanyart, a hosszú kék sálja lobog hátra

- mai: raszta fekete srác öltönyben, nyeregből kiállva, mosolyogva telefonál - szintén nagy sebességgel

Hab a tortán, hogy természetsen nem csak sima kerékpárok (fiets), hanem "talicskásak" is vannak (bakfiets). Be előre a gyerek(ek), ami nem csak iskolába járáshoz jó, hanem ingyen hullámvasútnak is poén a gyerkőcöknek.

Amit még szoktam szeretni, hogy folyton mosolygós embereken látok biciklin ülve, ami engem is feldob. Hát nem jobb úgy élni, ha nem érzed a városodat nyomasztónak? Budapesten el nem bírnám képzelni azt, ami itt folyik. Itt képes vagy felvidulni, mire elérsz oda, ahová akartál, és ez egyszerűen zseniális.

A bejegyzés trackback címe:

https://econtrip.blog.hu/api/trackback/id/tr40695084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balázs, straight outta' da ghettos of Groninga' 2008.10.05. 18:12:08

a kedvenc kompozíciódra rákontrázok. lengyel haverom a bringáján, nyakában egy másik lengyel haverom bringája. mindezt éjjel, részegen, hazáig, taknyolás nélkül, és mosoly helyett vadbarmul röhögve. az erazmisták jobbak, mint a helyiek :)

zheyku 2008.10.06. 21:51:55

hát azért itt is vannak bringások! már régóta tervezem egy biciklis post megírását, csak még mindig nem fényképeztem le az ultramodern bérelt Nortám:)
btw: a nyanyika-papika elegánsan elhúz mellettem feeling már nekem is megvolt...:P
süti beállítások módosítása