Zöld Batyu

Közgázos hallgatók kalandjai Nyugat-Európában.

Friss útravaló

  • tesz-vesz: nem igazán értem ezt a blogot, se a kommentjeit nem látok összefüggést (2011.12.02. 23:24) 5769...
  • Yumurdzsak: adlersen! nekem nem az olasz csávó száma kell, hanem a norvég jégkirálynőké ! (2008.12.22. 13:25) norVÉG
  • Balázs, straight outta\' da ghettos of Groninga\': aldi rakenról, albert heijn gumipop, Amszterdam raggacore, Pécs matyó hímzés. (már elnézést a bel... (2008.12.09. 13:51) Honvágy
  • jackie.: hát, akkor neked nem kell szlovák hordákkal megküzdened ezek szerint! bocsánat, ez nem volt PC. de... (2008.11.26. 00:52) elmaradásaim
  • horrorshow: hú pont ezen a szép város/elhanyagolt város dolgon gondolkodtam valamelyik nap, és én asszem szíve... (2008.11.10. 19:55) Utazás, túlélés, satöbbi
  • public hikikomori: A hasonló légkör tényleg benne van a dologban. Tegnap a szobatársamnak volt két amcsi vendége. Kér... (2008.11.05. 17:58) "...köszönöm a lekvárt!"

Országok

Linkblog

elmaradásaim

2008.11.18. 01:47 | jackie. | 2 komment

Címkék: belgium

a németországban kalandozók után én is jelentkezem pár sorral. bár laptopot még azelőtt ragadtam, hogy megláttam volna az ő postját, mégpedig azért, mert az utóbbi napok érzése egy adag képnézegetés után elemi erővel kristályosodott ki bennem:

hiányoztok!

de szörnyen. nem mint sivatagban egy pohár víz, hanem mint újság mellé a kávé. mint a vasárnapi melankólia. mint kólából a buborék. azaz mint a dolgok sava-borsa.

merthogy itt nekem jó, nagyon is, de ez nem változtat azon, hogy dolgom még ott van, nagyonis.

***************************************************************

nade a kicsit érzelmesre sikeredett bevezető után azért annyit el kell mondanom, hogy bár a világot még nem váltottam meg, azért minden vidám. most értünk haza a "to enhance international community" címszó alatt szervezendő szintvacsiról unit dinner-ről, amire 5euró per kopf ad a loyola. ez pont elegendő arra, hogy mindenki egyen egy pizzát, ami esetemben pasta lett, egy igazi diákhelyen. kis unitunk mindössze hét tagú, amiből ráadásul öt lány, így nem lett nagy a fogyasztás. annál érdekesebb volt viszont, hogy a szokásos szurkálódásun túl már kezdenek körvanalazódni a felfogások és a kulturális törésvonalak. jöjjön egy sztereotipikus leírás.

clash of civilizations, avagy lakótársat kerestünk

szlovén lány - a legkevésbé káeurópai káeurópai. teológus, de családterápiával akar foglalkozni, és a legkevésbé sem szeret templomba járni. kedves, nyitott, értelmes. (bár ma úgy gondolta, itt az ideje, hogy rávilágítson, rosszul mondjuk a nevét - ehhez tudni kell, hogy Tamarának hívják - szerintetek?...)

szlovák lány - hm, fura. végzett egy közgáz és egy teológia BA/MA(?)t és most teológiából péhádézik. ehhez képest az election nite-ra indulva megkérdezte, hogy ki is a másik jelölt a feketén kívül. és bármikor képes aludni. bármikor.

szlovák fiú - na, ő is megér egy misét (ha-ha). a nyugatos szlovákokhoz tartozónak vallja magát, mivel Bécsbe jár jogra, ennek ellenére sugárzik belőle a szlovák öntudat. ez nem túlzás, egy-egy "did you say something about Slovaks?!" vészjósló hangsúlya többször összeugrasztotta már a gyomrom. engem valószínűleg csak azért nem mer lenézni, mert jobban beszélek angolul, sőt, a múltkor azt is megmondtam neki, hogy a think-tank egy létező fogalom. nem volt biztos benne, hogy akkor Erdély most a miénk vagy mifene.

belga lányok - ketten vannak, fiatalok, közepesen nyitottak, sokat tanulnak, keveset buliznak. szörnyen egészségtelen kajákat esznek, majdnem minden délután ott melegítik a pizzát vagy a pain saucisset worstot. elnyújtott britangolt beszélnek.

belga fiú - pont a sztereotípia ellentéte, nagyon nyitott, nagyon kedves, nagyon bulizós. annyira, hogy tegnap reggel hatkor, amikor a 3 ordítózó spanyol őrültnek pasta-t készített, legszívesebben kidobtam volna a konyhából. egészen addig olasznak hittük, amíg ki nem ejtette a nevét (Guido = Hííííííído). kedvenc tényepedig, hogy bár egy kicsit sokat iszik, de amikor elkezd dolgozni, ez meg fog változni, ez korosztályos probléma.

a többit legközelebb, ennyi volt a mese mára, zárul zsejku mókatára!

ps: aki akar képeket, menjen ide vagy facebookra.

A bejegyzés trackback címe:

https://econtrip.blog.hu/api/trackback/id/tr86774754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AlerTomi 2008.11.19. 10:15:40

Ez a rím a végén annyira tetszik, hogy rosszabb napjaimban lehet, hogy az anyámat is eladnám érte...:)
Káeurópa kapcsán nekem csak lengyelekkel és szerbiaiakkal van/volt dolgom. Már ha az utóbbi káeurópainak számít...Vegyes benyomások. Azt hiszem inkább az egyéneken múlnak a dolgok, nem azon hogy honnan jött. Igaz, a reá háruló felelősséggel mindenkinek tisztában kell lennie.

jackie. 2008.11.26. 00:52:21

hát, akkor neked nem kell szlovák hordákkal megküzdened ezek szerint! bocsánat, ez nem volt PC. de a múlt heti élmény még élénken él bennem, amikor az egyiknek sikerült nem túl kedves szavakkal illetnie a magyar nőket - a hátunk mögött. (ráadásként engem még románozott is, etnikum a köbön)
rím adható - vehető :)
és neked a személyes felelősséged miben merül ki?
süti beállítások módosítása