Zöld Batyu

Közgázos hallgatók kalandjai Nyugat-Európában.

Friss útravaló

  • tesz-vesz: nem igazán értem ezt a blogot, se a kommentjeit nem látok összefüggést (2011.12.02. 23:24) 5769...
  • Yumurdzsak: adlersen! nekem nem az olasz csávó száma kell, hanem a norvég jégkirálynőké ! (2008.12.22. 13:25) norVÉG
  • Balázs, straight outta\' da ghettos of Groninga\': aldi rakenról, albert heijn gumipop, Amszterdam raggacore, Pécs matyó hímzés. (már elnézést a bel... (2008.12.09. 13:51) Honvágy
  • jackie.: hát, akkor neked nem kell szlovák hordákkal megküzdened ezek szerint! bocsánat, ez nem volt PC. de... (2008.11.26. 00:52) elmaradásaim
  • horrorshow: hú pont ezen a szép város/elhanyagolt város dolgon gondolkodtam valamelyik nap, és én asszem szíve... (2008.11.10. 19:55) Utazás, túlélés, satöbbi
  • public hikikomori: A hasonló légkör tényleg benne van a dologban. Tegnap a szobatársamnak volt két amcsi vendége. Kér... (2008.11.05. 17:58) "...köszönöm a lekvárt!"

Országok

Linkblog

La fête de l'Huma

2008.09.16. 22:17 | horrorshow | Szólj hozzá!

Címkék: franciaország

Vicces, hogy a párizsiak szerint városuk legjobb fesztiválját a kommunista párt és annak lapja, az Humanité szervezi... És ez valószínűleg nem csak pár ismerős egyetemista és a franciatanárnő véleménye, mert 3 nap alatt 500.000-en tették tiszteletüket a rendezvényen. Mondjuk olyan országban ezen lehet, hogy nem kéne meglepődni, ahol soha nem volt kommunizmus, mindig csak ábrándoztak arról, hogy milyen jó is lenne egyenlőnek lenni. Erre az egyetemisták nyugat-európában általában vevők szoktak lenni.

(Ja, és a franciatanárnő szerint itt csak az olyan kis csoportokat és pártokat tekintik szélsőbaloldalinak, akiknek nem is céljuk, hogy kormányra kerüljenek, csak a rendszert kritizálják. A kommunista párt pedig már volt kormányban...)

(A képet nem én csináltam.)

Amikor szombat este 10-kor megérkeztünk (sikeresen a Babyshambles után), kicsit olyan benyomásunk támadt, mintha vidámparkba érkeztünk volna, volt óriáskerék, ilyen-olyan árusok, anyukák babakocsival, nyugdíjasok és rengeteg egyetemista. A nagyobb színpadok mellett a fesztivál területének nagy részét a kommunista párt megyei szervezeteinek a sátrai foglalták el a bejáratuk fölött hatalmas betűs szlogenekkel. Kb. mindegyikben volt valamilyen koncert, a hatvanas évek táncdalfesztiváljainak stílusától a raggae-ig, lehetett venni 1 euróért pohár bort és 6 euróért kagylót sültkrumlival (lehet, hogy ezért ilyen népszerű).

Még soha nem voltam olyan fesztiválon, ahol a hangosbemondó "kedves elvtársak"-nak szólít, mondjuk jobb is, hogy ez egy egyszeri kaland volt...

 

u.i. ma reggel az utcán az első látvány ami fogadott egy halotté volt, aki kiesett/ugrott a kollégium egy másik épületéből... remélem ilyesmit se látok sokszor életemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://econtrip.blog.hu/api/trackback/id/tr58666958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása